"Wek mijn zachtheid weer
geef mij terug de ogen van een kind
Dat ik zie wat is en mij toevertrouw
en het Licht niet haat."

(Huub Oosterhuis)


Over mij

Ik ben Rianne, in 1979 geboren in het Twentse dorp Hengevelde. Studie en de liefde brachten me Noordelijker en ik woon nu met mijn man, twee zoons en hond in Zuidlaren. Zingen, dansen, humor, muziek en de (Drentse) natuur inspireren mij.

Naast mijn praktijk, werk ik als trainer en trajectbegeleider bij een organisatie met sociale werkprojecten. Gaandeweg heb ik een rijke ervaring in het werken met mensen; van thuiszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg tot re-integratie en klantadviseur, trainingsacteur en trainer. Ik ben HBO gediplomeerd creatief (drama)therapeut en heb ook het diploma Communicatie (HBO) behaald.

Mijn proces zou ik omschrijven als een weg vanuit het hoofd, steeds meer in verbinding met mijn lichaam en levend vanuit het hart en intuïtie. De start daarvoor was de geboorte van mijn oudste zoon waardoor ik de behoefte kreeg om eigen patronen te onderzoeken. Ik merkte dat ik er met mijn hoofd niet uit kwam (allerlei reguliere hulp geprobeerd..), het veranderde mijn situatie niet. Mijn eerste ontmoeting met lichaamswerk was haptonomie (en er ging een (binnen)wereld voor me open) gevolgd door emotioneel lichaamswerk. Vervolgens kwam ik bij het Aumm Instituut terecht. Hier volgde ik een vrouwentraining en werd geraakt door de zorgvuldige en bezielde werkwijze van de docenten. Ik begon de 4 jarige beroepsopleiding om mezelf te 'ont-wikkelen' (ofwel beschermingslagen doorvoelen).

En nu wil ik dit prachtige werk doorgeven aan anderen. Ik voel me dankbaar dat dit zich mag ontvouwen en blijf me ontwikkelen en verder verdiepen. Voor mijzelf betekent deze weg: oefenen met (zelf)compassie, het niet-weten aanvaarden, leren voelen in plaats van denken, meer levendig en aanwezig worden, zodat er in het nu meer mogelijk wordt dan ooit gedacht.

Havenstraat 6 | Zuidlaren | 06 46222632 | info@praktijk-compassie.nl | KvK 82870837